Atunci cand sunteti proprietarul unei afaceri locale, o parte din clientii dvs. afla despre dvs. prin metode traditionale de marketing, cum ar fi pliante impartite pe strada /usi sau direct pe mail, sau doar prin trecerea si observarea afacerii dvs.

Dar obtineti suficienti clienti in acest fel pentru a va mentine afacerea nu numai la limita de supravietuire, ci la o cota infloritoare?

O treime din consumatori fac cumparaturi de la o afacere mica, cel putin o data pe saptamana, iar 75% viziteaza o afacere mica cel putin o data pe luna, conform unui studiu de marketing.

Dar modul in care consumatorii gasesc acele afaceri se schimba. Pe masura ce petrecem din ce in ce mai mult timp online, marketingul digital devine din ce in ce mai important pentru fiecare afacere – inclusiv pentru afacerile locale. Daca tot credeti ca puteti obtine suficienti clienti cu ajutorul anuntului dvs. din Pagini Aurii si un afis mare  in fata punctului de lucru, luati in considerare si urmatoarele trei motive pentru care fiecare afacere locala e bine sa inceapa sa utilizeze marketingul digital.

#1. MARKETINGUL DIGITAL PRIN INTERMEDIUL MOTOARELOR DE CAUTARE CONDUCE LA DESCOPERIREA AFACERII

Motoarele de cautare au devenit numarul unu prin care consumatorii cauta afacerile locale. Aproape doua treimi dintre consumatori incep cu un motor de cautare atunci cand cauta o afacere in apropiere. Sigur ca ar putea fi cativa cumparatori care sa foloseasca in continuare Paginile Aurii, dar sunt putini aceia.

Cum sa atragi atentia? Crearea unei prezente online puternice ajuta afacerea dvs. sa apara in rezultatele cautarii consumatorilor. Cu cat mai multe locuri in care  va pot gasi online, cu atat mai bine. Avand un site propriu, o prezenta in mediul social, o listare pe site-urile populare de review-uri online si o listare in directoarele de cautare locala vor contribui la descoperirea afacerii dvs. locale.

#2: SITE-URILE SUNT INSTRUMENTE ESENTIALE DE MARKETING DIGITAL

In urma unei cautari online generale, accesarea directa a site-ului web al companiei este cea mai populara modalitate in care consumatorii gasesc afacerile locale. Cincizeci la suta dintre consumatori vor merge direct pe siteul  unei  firme pentru a afla mai multe informatii despre ea. Majoritatea oamenilor presupun ca afacerea dvs. are un site web, asa ca atunci cand vor cauta  in mediul online, in general, se asteapta ca site-ul dvs. sa apara.

Site-ul dvs. nu trebuie sa fie  fantezist – dar e bine sa aveti unul! Configurarea unui site web poate dura si mai putin de o saptamana, iar investitia de inceput poate fi una minima. Pentru detalierea acestor aspecte va puteti indrepta catre expertii nostri  in marketing online pentru a va crea un site optimizat pentru afacerea dvs.

#3: MARKETINGUL DIGITAL DIN CE IN CE MAI FOLOSIT PE DISPOZITIVELE MOBILE

In cele din urma, al treilea motiv, cel mai popular, pe care consumatorii il folosesc in gasirea unei  afaceri locale este cautarea acesteia de pe un dispozitiv mobil. Treizeci si sase la suta dintre consumatori fac acest lucru, ceea ce are sens: daca nu mai comandati  si va ganditi la altceva pe care doriti sa cumparati, sa faceti sau sa mancati, probabil ca va luati telefonul si incepeti sa cautati cea mai apropiata locatie in acest sens.

Chiar si atunci cand presupusii clienti se relaxeaza pe canapea, e mult mai probabil sa ajunga la telefoanele lor si sa caute un punct de interes, decat sa-si aduca laptopul. In plus, Google ia in considerare modul in care este un site prietenos pentru afisarea pe mobil atunci cand il clasifica in rezultatele cautarii. Toti acesti factori sunt motive importante pentru a va asigura ca site-ul dvs. este prietenos cu dispozitivele mobile.

Consultati sfaturile noastre despre cum sa mergeti dincolo de recomandari pentru a obtine noi clienti , dedicate  companiilor mici pentru a avea succes pe termen lung.

Inedit Web va poate ajuta cu toate metodele de marketing digital de mai sus.